Cum dezghetam rapid parbrizul iarna - sfaturi practice

Soluții pentru dezghetarea rapida a parbrizului

In perioada aceasta a anului, in diminețile foarte reci de iarnă, mulți soferi pierd o mulțime de timp cu curățarea gheții de pe parbrizul mașini, când acest lucru ar trebui să îl facă foarte rapid. Pentru dezghețare cel mai indicat ar fi să folosiți o soluție industrială de dezghețare care poate fi achiziționată din magazinele de specialitate. In cazul in care nu aveți o soluție industrială de dezghețat, iată in continuare două soluții practice care vă pot ajuta să scapați de coșmarul dezghețării parbrizului.

 

Iată mai jos două soluții pe care le poate prepara oricare dintre voi acasă, și care vă pot ajuta enorm la dezghețarea parbrizului.

Solutia 1

Prima soluție pe care o puteți folosi se prepară foarte ușor și este formată din spirt, apă și detergent de vase. Pe lângă aceste componente aveți nevoie de o sticlă care să aibă un capac cu dispozitiv spray (cel mai simplu de folosit este recipientul folosit la soluțiile pentru curățarea geamurilor)

Intr-un astfel de recipient punețí 2/3 spirt, 1/3 apă și o lingură de detergent de vase lichid. Amestecați compoziția după care aplicați lichidul pe parbrizul inghețat. Lasați-l să acționeze câteva secunde, iar gheața va dispărea.

 Solutii pentru dezghetarea parbrizului iarna

 

Solutia 2

A doua soluție pe care o puteți folosi necesită cumpărarea unui flacon de alcool izopropilic (un tip de alcool industrial care se folosește pentru degresarea suprafețelor și pe care îl găsiți în magazinele de bricolaj)

Intr-un recipient cu pulverizator se toarnă un amestec de 2/3 alcool izopropilic cu 1/3 apă. Se pulverizează pe parbriz, iar gheața va dispărea instant. Pentru că punctul de înghețare al alcoolului izopropilic este foarte scăzut soluția nu va îngheța și se poate păstra în mașină tot timpul.

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!