Remedii pentru amigdalita

 

Remedii pentru amigdalita

 

Durerea supărătoare de gât este cauzată de inflamarea amigdalelor si pentru calmarea ei putem folosi metode traditionale. Iată trei ceaiuri folositoare în caz de „roşu în gât”.

Ceaiul de muşeţel calmează iritaţia.

Iritaţiile în gât provoacă dureri înţepătoare şi sunt însoţite de congestii nazale, strănut şi tuse. Acestea pot fi tratate cu ceai de muşeţel, un excelent antibiotic. Pregăteşte o infuzie de muşeţel dintr-o linguriţă de plantă uscată la 250 ml apă. Bea două-trei căni de ceai călduţ pe zi, îndulcit cu miere sau poţi face gargară.

Infuzia de gălbenele, cicatrizantă

Ceaiul călduţ, uşor îndulcit cu miere, îşi dublează efectul. Mai ales când alegem un ceai de gălbenele, planta ale cărei proprietăţi antibacteriene sunt recunoscute. E bine să clătim şi cavitatea bucală de mai multe ori pe zi.

Tinctura de gălbenele

Pentru tratarea amigdalitei, se poate folosi tinctura de gălbenele care are proprietăţi antiinflamatorii, anestezice  şi antiseptice. Tinctura se prepară din două-trei flori de gălbenele la 100 ml de alcool. Diluează 10-15 picături de tinctură în 100 ml apă şi foloseşte-o ca să faci gargară, de trei ori pe zi.

amigdalita

Gargara cu cimbru tratează infecţia

Cimbrul sau cimbrişorul sunt plante antiseptice şi bactericide, fiind recomandate în special în amigdalitele cu puroi; se face o infuzie din două linguri de plantă uscată la o cană cu apă clocotită şi se face gargară, cu ceai călduţ, la fiecare două ore.

Comprese cu lămâie

Amestecă o lingură de zeamă de lămâie într-un sfert de litru de apă şi lasă câteva minute să se amestece. Înmoaie un şervet, presează-l uşor pentru a îndeparta surplusul de lichid şi aşează-l în jurul gâtului. Ţine compresa o oră, după care e bine să stai cel puţin o oră într-un loc călduros. Compresele cu lămâie ajută dacă aveti temperatură ridicată şi frisoane din cauza amigdalitei

 

 

 

sigla iasi365 2019 footer

 

 

Portalul Iasi365.com se dorește a fi site-ul unde ieșenii să găsească informaţii detaliate despre evenimentele culturale ce au loc în municipiul Iaşi (concerte, spectacole, expoziţii, târguri, petreceri, cursuri, competiţii sportive etc.) precum şi un îndrumar în obţinerea de acte de la instituţiile publice ieşene (certificat naştere, CI, pasaport, carnet de conducere, autorizaţii de tot felul)

Iasi 365 le urează tuturor celor care vin în Iași bun venit și distracție placută!